Almanya Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

iDATA Üzerinden Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Almanya Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? Almanya aile birleşim vizesi bekleyenler, bu vizenin ne zaman çıkacağı hakkında merak duyuyor olabilir. Öncelikle Almanya’da nikah kıymak için alınan vize ile oturum için alınan vizenin farklı olduğunu bilmek gerekir. Yani Almanya’da nikah kıymak için alınması gereken Schengen vizesinin hazır olma süresi; Almanya’da ikamet eden eşin yanına yerleşmek için alınacak olan D tipi vizenin hazırlanma süresinden farklıdır.

Avrupa Birliği ülkelerine 90 günden daha az bir süre kapsamında ziyaret edilebilmesini sağlayan Schengen vizesini çıkartabilmek için en fazla 2 hafta yeterli olmaktadır. Fakat oturum iznini de kapsayan ve aile birleşimine imkan sunan D tipi vizeler yani ulusal vizeler, duruma göre birkaç aya mâl olabilir. Bu konuda kesin bir süre aralığı belirtmek ne yazık ki mümkün değildir.

Almanya Aile Birleşim Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya’da ikamet edebilmek için aile birleşim vizesi almak isteyenler, öncelikle söz konusu ülkenin vatandaşı olan bir eşe sahip olmalıdır. Yani Almanya aile birleşim vizesi alabilmek, Almanya’da oturum izni bulunan ve oranın vatandaşı olan bir eşe sahip olmayı gerekli kılar. Dolayısıyla ilk olarak Almanya’da ikamet eden bir kişiyle nikah kıymış olmak şarttır.

Almanya’da Evlenmek İçin Nereye Başvurulur? Almanya’da Evlenmek İçin Ne Lazım

Almanya’da evlilik yapmak ya da Alman vatandaşı olan biriyle evlilik yapmak, bu ülkeye yerleşebilme açısından yeterli olabilmektedir. Fakat farklı ülkelerden sığınmacıları ülkeye çekmek adına Almanya devletinin herhangi bir evlendirme faaliyeti bulunmaz. Yani Alman vatandaşı olan biriyle evlilik yapmak isteyenlerin bu taleplerini iletebilecekleri hiçbir kurum yoktur. Türkiye’den Almanya’ya gidip Alman vatandaşı olan ya da doğuştan Alman vatandaşı olan birileriyle evlilik yapma kararı alınmış ise şu adımlar izlenmelidir:

1.      Almanya’da Evlenmek İçin Schengen Vizesi Alınmalıdır

Almanya’ya giderek orada evlilik yapmak isteyenler ilk olarak Schengen vizesi almalıdır. Bu vize, Almanya’da 90 günden daha az bir süre bulunabilmek için gereken vize türüdür. Daha sonra, Alman vatandaşı olan eş ile nikah kıyabilmek için temin edilmesi gereken evraklar ilgili kurumlardan temin edilir ve nikah kıyılır.

Fakat Schengen vizesi alarak bu ülkeye gitmek ve orada nikah kıymak aile birleşimi vizesi almış olma anlamına gelmez. Bu durumdan dolayı nikahtan sonra, Schengen vizesi alıp Almanya’ya gelmiş olan eş tekrar Türkiye’ye dönecek ve Almanya aile birleşim vizesi için ilgili işlemleri başlatacaktır.

2.      Evlenecek Olan Her İki Eş De Bazı Evraklar Hazırlamalıdır

Almanya’da evlenmek için oradaki eşe gönderilmesi gereken evraklar şöyledir:

  • Formul A belgesi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • (Varsa) Geçmişe ait boşanma ilamı
  • Konsolosluk onaylı pasaportun fotokopisi
  • İkametgah belgesi

Bu belgeler Almanya’daki eş tarafından teslim alınır. Daha sonra söz konusu eş, nikah dairesine bunlarla ve kendisine dair belgelerle başvurur ve nikah için gün alır. Daha sonra nikah gününü belgeleyen evrak ile birlikte Türkiye’deki eşe şu belgeleri göndermesi gerekir:

  • Doğuştan Alman vatandaşı ise doğum belgesi; değil ise ikametgah belgesi
  • Pasaport fotokopisi

Bu evraklar, Türkiye’deki eş tarafından teslim alınır ve Schengen vizesi için gereken belgelerle birlikte konsolosluğa başvuru gerçekleştirilir. Daha sonra Schengen vizesi alınarak Almanya’da nikah kıyılır.

3.      Almanya Aile Birleşim Vizesi İçin Almanya’daki Eş Nikah Cüzdanını Onaylatmalıdır

Almanya’ya aile birleşim vizesi kapsamında gidebilmek için, orada bir nikahın kıyıldığını belgelemek şarttır. Ayrıca söz konusu nikah Türkiye’de de kıyılmış olabilir. Bu durumda ise Almanya’daki eşin nikah işlemleri amacıyla bir süre Türkiye’ye gelmiş olması gerekecektir. Fakat her halükarda, nikah kıyılan Alman vatandaşı aktif olarak oturum iznine sahip olmalıdır.

Bu vatandaş ile bir Türkiye vatandaşının nikahlı olduğu ise Almanya’da bağlı olunan belediyeye başvuru yoluyla resmiyet kazanır. Yani nikahtan sonra, Alman vatandaşı olan eşin belediyeye giderek nikah cüzdanını ibraz etmesi gerekir. Bu işlemlerden sonra bir Alman vatandaşı ile evlilik yapılmış olur. Yani artık Almanya aile birleşim vizesi almak mümkündür.

iDATA Üzerinden Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

iDATA Almanya aile birleşimi vizesi de dahil olmak üzere Almanya ve İtalya için alınacak tüm vize işlemlerinin online ortamdan yürütüldüğü sitedir. Aile birleşimi kapsamında Almanya’ya gitmek isteyenler ilk olarak bu sistem üzerinden başvuru oluşturmalıdır. Bunun için buraya tıklayarak ilgili forma ulaşmanız mümkündür.

Açılacak olan ekranda, Almanya’ya gidiş amacına dair sorulan soru cevaplanmalıdır. “Aile Birleşimi kapsamında, Almanya’da yaşayan bir aile üyesi yanında yaşamak için veya nişanlımla evlenmek için başvuruda bulunmak istiyorum.” seçeneği seçilerek ve ikamet edilen şehir seçilerek sonraki aşamalara geçilmesi gerekmektedir.

Daha sonra;

  • Eş, ebeveyn, çocuk, nişanlı ve diğer yakınların yanına yerleşme talebinde bulunmak için ilgili seçenek işaretlenmelidir.
  • Daha sonra açılacak olan randevu ekranı 20 dakika boyunca etkin kalacaktır. Bu sayfaya 20 dakika içinde, gerekli tüm bilgileri girmek gerekir. Bu şekilde randevu tamamlandıktan sonra ilgili başvuru ofisine gitmeden önce bazı evraklar hazırlanır.

Almanya Aile Birleşim Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Almanya Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? Almanya vatandaşı olan bir kişi ile evlilik yaptıktan ve iDATA aracılığıyla randevu aldıktan sonra, i DATA’nın başvuru ofisine giderken şu evrakları hazırlamış olmak gerekir:

  • Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz başvuru formunun 2 adet kopyası (Aynı formdan 2 adet hazırlamak şarttır. Formların her biri 5 sayfadır.)
  • Pasaport aslı ve kişisel bilgilerin bulunduğu sayfanın 2 adet fotokopisi
  • 35 x 54 milimetre ebatlara sahip 2 adet biyometrik fotoğraf
  • 18 yaşından büyükler için 75 Euro – 18 yaşından küçükler için 37.5 Euro harç ücreti (Almanya aile birleşimi vizesi kapsamında başvuru yapılmış ve yanına gidilen eş doğuştan olarak Alman vatandaşlığına sahip ise harç ücreti ödenmez.)

Bu belgeler ile başvuru gerçekleştirilir. Ankara iDATA ofisi yaklaşık 1 hafta içinde, İstanbul iDATA ofisi yaklaşık 2 hafta içinde, İzmir iDATA ofisi ise yaklaşık 1 ay içinde başvuru sahibini konsolosluklara yönlendirir.

Almanya Aile Birleşim Vizesi Almak İçin Dil Şartı Var Mıdır?

Alman resmi makamlarının aile birleşimi kapsamında vize verebilmesi için başvuru sahibi en az A 1 düzeyinde Almanca biliyor olmalıdır.  Yani Almanca aile birleşim vizesi için sertifika alınması şarttır. Fakat A 1 düzeyi Almanca biliyor olduğunu belgelemek isteyenlerin özellikle Goethe Enstitüsü üzerinden sertifika alması gerekir.

Daha başka dil kurslarından alınan sertifikalar geçersizdir. Enstitü hakkında gerekli bilgiyi almak için buraya tıklayıp resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca çeşitli kurslar aldıktan sonra bu sertifikaya sahip olmak mümkündür.

Almanya Aile Birleşim Vizesi Almak İçin Hangi Kursa Gidilmelidir?

Almanya’ya gitmek isteyenler herhangi bir kursa başvurabilirler. Fakat sertifika işlemlerini Goethe Enstitüsü aracılığıyla yapmaları tavsiye edilir. Bunun öncesindeki eğitim süreci ise Vizelazig gibi öncü kurumlarla sağlanmalıdır. Türkiye’den Almanya’ya gerçekleşen göçün büyük bölümünü Elazığlılar meydana getirmektedir. Dolayısıyla Elazığ Almanca kursu açısından bol seçeneklerin bulunduğu bir şehirdir. Bunlar arasından bizi tercih etmeniz için ise şu sebepler mevcuttur:

  • % 100 Sınav geçme garantisi: Kurumumuz Elazığ’ın ve Türkiye’nin en kaliteli Almanca hizmetini vermektedir.
  • Sınav geçilene kadar tek ücret alımı: Kursiyerler sınavı geçene kadar sadece tek ücrete tabidir. Ek ücret söz konusu değildir.
  • Vize randevu hizmeti: Kurumumuz, öğrencilerin uğraşmasına gerek kalmadan tüm başvuru işlemlerini gerçekleştirmektedir. 
Almanya Aile Birleşimi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×