Elazığ Aile Birleşimi Türkiye Vizesi

Elazığ aile birleşimi Türkiye vizesi sayfamıza Hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti, vize politikası, uygulamış olduğu kapsamında yabancı ülke vatandaşlarından Türkiye’ye geliş amaçları doğrultusunda vize başvurusunu yapmalarını istemektedir. Yabancı ülke vatandaşının geliş hedeflerine göre turistik/ticari, öğrenci, çalışma ve aile birleşimi vizesi gibi pek çok vize türü bulunur. Yapılacak vize başvuruları işlemleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir.

Yazımızda sizlere Türkiye aile birleşimi vizesi hakkında bilgiler sunarak yapmanız gerekenlerle ilgili sizi bilgilendireceğiz. Türkiye aile birleşimi vizesini, Türk vatandaşı ile evli yabancı ülke vatandaşı ve çocukları alabilmekte olup Türkiye’de yasal izin ile ikamet eden yabancıların eş ve çocukları da bu vize cinsine müracaat yapabilmektedir.

Türkiye için Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile birleşimi vizesinin belli başlı amacı aile bütünlüğünün korunmasıdır. Bu vize cinsine müracaatlar Türk dış temsilciliklerine yapılmakta web üzerinden elektronik vize başvurusu yapılamamaktadır. Talep edilen gerekli belgelerin hazırlanmasından sonra alınan randevu saatinde dış temsilciliğe evrakları sunmanız gerekiyor. Gerekli evraklar ülkelere göre farklılık göstermekle beraber Türk dış temsilcilikler ile iletişime geçerek hangi evrakların hazırlanması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Genel olarak istenilen evraklar aşağıda açıklanmıştır.

Türkiye Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Aile birleşimi vizesi müracaatında bulunacak yabancı ülke vatandaşlarından genel itibari ile istenilen evraklar aşağıda açıklanmıştır.

Vize müracaatında bulunacak yabancı ülke vatandaşına ait pasaportun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması
Eksiksiz olarak doldurulmuş ve vize müracaat sahibi tarafından imzalanmış müracaat formu
Son 6 içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf
Evlilik cüzdanı/ Aile belgesi (Eşlerden talep edilmektedir.)
Bu evraklar dışında dış temsilcilik tarafından bazı belgelerinde düzenlenmesi istenmektedir. İstenmesi halinde ibraz edilmek üzere hazır bulundurulması gerekli olan belge listesi aşağıda sunulmuştur.

Eşler için global evlenme kayıt örneği
Eşler için vukuatlı nüfus kayıt örneği
Türkiye’de yasal olarak ikamet eden yabancı eşe ait oturma izni belgesi
18 yaşından küçük olarak evlilik yapan kişilerde, evlenmesinde herhangi bir mani olmadığına dair mahkeme kararı ve baba ve annenin yazılı muvafakati
Yabancı ülke vatandaşı eşin nüfus kayıt örneği yerine doğum belgesi sunması istenebilmektedir.
Daha önce evlilik yapıldı ise her iki eşe ait önceki evliliklerinin bittiğini gösteren boşanma ilamı ve Türkçe tercümeleri, vefat durumu mevcut ise vefat kayıt örnekleri

Aile birleşimi vizesi müracaatında çocuklar için istenilen belgeler

Çocuklarını yanı sıra getirmek isteyen yabancı ülke vatandaşında yapılacak vize müracaatı için ayrı dosya hazırlamaları gerekiyor. Yabancı ülke vatandaşı eş ve yanı sıra çocuklarının farklı kişiler olarak randevuları alınmalı ve müracaat için gerekli belgeler hazırlanmalıdır. Çocuklar için müracaatta sunulması gerekli olan evraklar aşağıda açıklanmıştır.

Eşlere ait global doğum kayıt örneği
Eşlere ait Uluslar arası evlenme ehliyeti belgesi veya Türkiye’de bulunan Evlendirme Memurluğundan alınacak nikah müracaatı yapıldığına dair belge
Çocuklara ait doğum belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneği

Türkiye Aile Birleşimi Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Sunacağınız belgelerin eksiksiz ve doğru olarak hazırlandığından emin olunuz. Yapılacak herhangi bir yanlış vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Sunacağınız belgeler üstünde tahrifat (aslını bozma, belge üstünde oynama) yapmayınız. Belge üstünde yasal olmayan bir biçimde oynama yaptığınızın anlaşılması halinde vize başvurunuz geçersiz olmaktadır. Kanun nezdinde suç suç olduğu görüldüğünden hakkınızda adli işlem yapılabilir.

Türkiye cumhuriyeti vize kuralları gereği yabancı ülke vatandaşlarına vize ile verilen kalış süresi en fazla son 180 gün boyunca 90 gündür. Doksan günden fazla kalmak isteyen yabancıların oturma izni almaları gerekiyor. Türkiye aile birleşimi vizesi ile ülkede bulunan yabancı ülke uyruklu vatandaşının vize süresinden fazla kalmak isterse aile ikamet izni alması gerekiyor.

Daha Detaylı bilgi veya farklı konularda danışmanlık hizmeti almak dilerseniz +90 531 504 36 09 numaralı telefon hattından bize ulaşabilirsiniz. Vize, Tercüme, Almanca olarak sizlere yardım etmekten mutlu oluruz.

Tercüme İşlemleri için www.tercumix.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×