Elazığ’ da Almanca Aile Birleşimi A1 Kursu

Elazığ’ da Almanca Aile Birleşimi A1 Kursu, Elâzığ’ da Almanca Aile Birleşimi A1 Kursu, Almanca aile birleşimi kursları, halihazırda Almanya’da yaşamakta olan eşlerinin yanına Almanya’ya gitmek isteyen ve bunun için Aile Birleşimi A1 sertifikasına ihtiyaç duyanlara yönelik kurslardır. Türkiye’nin en çok tercih edilen ve sınav kazandırma becerisi olan Almanca aile birleşimi kursuyuz. Almanca A1 sınavına hazırlık olarak en fazla 5 kişilik gruplar oluşturarak eğitimi bireyin algı seviyesine indirgemekteyiz. Böylece her öğrencinin bireysel öğrenimi ve kontrolü daha etkili bir biçimde temin edilmektedir.

Elazığ’ da Almanca Aile Birleşimi A1 Kursu olarak, Aile birleşimine yönelik kurslarla kursiyerlerimizi iki aşamada A1 Almanca sınavına hazırlıyoruz.

Ayrıca arzu ettiğiniz gün ve saatlerde eğitim alabileceğiniz, aile birleşimi sınav geçme garantisi vermiş olduğumuz birebir özel ders programlarımız bulunur.

Almanca aile birleşimi grup derslerimiz birebir özel derslerle birlikte ortalama sınava hazırlık süreciniz 40 güne kadar düşürülebilmektedir.

Dünya Dilleri Merkezi olarak öğrencilerimize yalnızca Almanca öğretmekle kalmayıp onları psikolojik olarak da sınava hazırlayarak aile birleşimi kurslarında Almanya’ya uyum süreçlerini en kısa süreye düşürebilmek için tüm desteğimizi vermekteyiz.

Elazığ’ da Almanca Aile Birleşimi A1 Kursu sınavlarına hazırlanırken; öğrencinin önceden eğitim alıp almaması, eğitim düzeyi ve yaş farklılıkları kesinlikle bir engel değildir.

Aile birleşimi Almanca A1 kursu sınıflarımızı meydana getirirken öğrencilerin eğitim durumlarını, daha öncesinden eğitim alıp almadıklarını göz ününde bulundurularak öğrenciyi kendisi için en ideal sınıfa yerleştirmekteyiz.

Diğer bir adı da A1 Almanca olan Almanca Aile Birleşimi A1 sınavına hazırlık kurslarımızda sınava yönelik özel çalışmalar yapılmakta, öğrenciler bu sınava girmeden önce benzer pek çok deneme sınavına tabi tutulmaktadırlar.

A1 Almanca Sınavı nedir ve nasıl uygulanır?

Aile birleşimi (Alman ya da Almanya’da yaşamakta olan bir yabancı eş ile) konusunda her iki eş için prensip olarak asgari 18 yaş sınırı geçerli olmaktadır. Erken yaşta kendi rızaları dışında evlendirilmiş kadın ve genç kızların Almanya’ya gelmelerinin engellenmesi amaçlanmaktadır.

Bununla beraber bundan sonra, özellikle aile birleşimi çerçevesinde ülkeye gelecek olan fertlerin Almanya’da uyum süreçlerini kolaylaştırmak için, Almanya’ya giriş yapmadan önce basit Almanca dil bilgilerinin kanıtlanması gerekiyor.

Beklenen en basit düzeyde Almanca bilgileri, örneğin “Nerelisiniz veya Eğitim durumunuz nedir?” ya da “Çalışıyor musunuz? Mesleğiniz nedir “? Gibi sorulara yanıt verebilmek gibi. Uyum gereksinimleri belirgin olarak az olan yabancılar, dil bilgilerini kanıtlama zorunluluğundan muaf tutulurlar.

Bu, söz gelimi üniversite ve yüksek okul diploması olan kişiler için geçerlidir. Mülteci statüsüne sahip kişiler, Avrupa Birliği yurttaşları ve Almanya’ya önceden de vizesiz giriş yapabilen yabancıların eşleri için bazı istisnalar geçerlidir. Alman vatandaşı olan bir kişiyle eşle yapılan aile birleşiminde de belirli şartlar altında kendi geçimi sağlama koşulu aranabilir.

Aile Birleşimi İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Almanya’da ya da Hollanda’da yaşamakta olan biriyle (Türk, Alman veya Hollanda vatandaşı olması fark etmiyor) evlenen her Türk vatandaşı yeni çıkan ‘Uyum Yasası’ gereği Almanya’ya ya da Hollanda’ya gitmeden önce bir başlangıç (A1) düzeyinde Almanca / Hollandaca aile birleşimi kursuna gitmek zorundadır.

Kursu bitirdikten sonra yalnızca İstanbul, Ankara ve İzmir’de merkezi sistem yapılan Almanca / Hollandaca dil yeterlilik sınavına girerek 100 üzerinden 60 puan almak zorundadır ve sınavı geçen kişiler konsolosluğa aile birleşimi vize başvurusunda bulunabilirler.

Yurtdışında yaşamakta olan eşin son 3 aydır bir işyerinde çalışıyor olması gerekir. Çünkü vize başvurusunda son üç aya ait maaş bordrosu istenilen evraklar arasındadır.

Almanya’da yaşanacak olan evin minimum 40 metrekare olması gerekiyor.

Yurtdışında bulunan eşin gelirinin, giderleri (kira, banka kredi borçları, vs..) düşüldükten sonra iki kişiye yetmesi gerekmektedir.

Türkiye’de Evlenenlerin Aile Birleşimi Vizesi

Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Türk vatandaşlarının birbiriyle evliliğinde; belediyelerde verilen evraklarla işlemler yapılır.

Alman vatandaşı ile Türk vatandaşının evlenmesinde ise, Alman vatandaşının, Almanya’dan alması gerekli olan evraklar şunlardır.

Ehefähigkeitszeugnis, evlenme ehliyet belgesi, bu belge altı aydan fazla geçerli değildir. UluslararasıNüfus kayıt belgesi, boşanmış ise boşanma kararının (Rechtsfähiges Scheidungsurteil) tercümesi (Bu belge için su anda 25,- Euro harç parası alınmaktadır.) ve Apostili gereklidir.

Almanya’da Evlenenlerin Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tarafların biri Alman ya da çifte vatandaş ise, evlilik belediyelerde yapılır.

Başvuru Esnasında Türk Vatandaşları İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Pasaport ve nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri

İkametgâh belgesi (Anmeldung)

Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnisses) global

Nüfus kayıt belgesi (Formül 3)

Bosanmış ise, boşanma kararının (kesinleşmiş karar olması gerekir- Rechtskräftige Scheidungsurteil) Valilik ya da kaymakamlıktan alınan Apostille belgesi

Vukuatlı nüfus kayıt belgesi

Fotoğraf (1 adet)

Başvuru Esnasında Alman Vatandaşları İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Personalausweis aslı ve fotokopisi

Bescheinigung aus Melderegister (mahalle polisinden)

Geburtsurkunde nin bir fotokopisi

Boşan gerçekleşmiş ise Rechtskräftige Scheidungsurteil (kesinleşmiş boşanma kararı)

Fotoğraf (1 adet)

Türk Vatandaşı ile Türk Vatandaşının Evliliği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Evlilik işlemi T.C. Konsolosluklarında ya da Standesamt (belediye) ta yapılır. Gerekli, belgeler, Almanya’da evliliğin ilk maddesindeki belirtilenlerle aynıdır.

Almanca ve Türk Çifte Vatandaş Olan Kişilerin Evliliğinde Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Alman kanuna göre, taraflar Alman vatandaşı sayıldığından, evlilikleri de belediyede yani Standesamt kurumunda yapılır. Çifte yurttaşlar, evlilik için gerekli belgelerin dışında, Türkiye’den nüfus kayıtlarını, boşanmış ise boşanma kararını ve valilikten alınacak Apostille belgesini getirmek zorundadır.

Aile Birleşimi Hukuken ne anlama gelir?

Aile birleşimi Almanya Anayasasının altıncı Maddesinde göre garanti altına alınmıştır. Aile birleşimi yabancılar yasasının 17 ve 23. Maddelerince düzenlenmiştir.

Taraflar Türkiye’de evlenmiş ise ve eşlerden biri Almanya’da ikamet ediyor, oturma ve çalışma hakkı var ise, Türkiye’de ki eş, aile birleşimi amacıyla bulundukları bölgenin Alman konsolosluğuna başvurur. Başvuru’ da kişinin Türkiye’deki eşin yanında götüreceği belgeler şunlardır.

Pasaport

Nüfus dairesinden Formül 3 evlenme kayıt örneği alınmalıdır. Bu belge nüfus dairesinden alınmış olacak. (Nüfus dairelerinin birbirlerine çektikleri fakslar onaylı olması durumunda dahi kabul edilmiyor. Belgenin muhakkak aslını vermek zorundasınız.)

Vukuatlı nüfus kaydı

Nüfus cüzdanı

Evlenme cüzdanı ve fotokopisi

Almanya’da oturan eşin buraya (Almanya) ilişkin oturma, çalışma izinleri ve son 3 aylık maaş durumunu gösteren belgeler (Eğer eş Alman vatandaşı ise Alman hüviyet cüzdanının fotokopisi yeterli)

Almanya’daki evin kira protokolü

Gerekli bu belgelerle, Alman Konsolosluğunda “Aile Birleşimi Vizesi” için başvurmanız gerekiyor.

İletişim : 0 531 504 36 09

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×